måndag 27 februari 2017

Champion av Marie Lu

June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden, står i händelsernas mitt.
June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken att kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan och det snabbt. Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days egen hälsa.
Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen?
Den sista striden är här. Text från Adlibris sida om boken.

Avslutande delen nu utläst, och denna var lika bra som de två första böckerna i serien. En riktigt bra dystopiserie som är klart läsvärd om du inte redan har läst den. Sen kan jag fundera lite om det var ett lyckligt slut...? Men jag gillade slutet ändå. Så mycket mer vågar jag inte skriva om boken för att inte spoila serien för mycket.

Kaosutmaningen får boken även vara med i som bok nr 11. En bok med något rött på omslaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar