fredag 10 februari 2017

Helgfrågan v 6


Då var det dags att svara på Mias bokhörnas helgfråga för denna helg vecka 6 och den lyder så här:

Hur är det med er, läser ni bokserier i rätt ordning eller kan ni hoppa lite?
Har ni någon favoritserie?

Hoppa i en bokserie som inte är en deckarserie går ju inte, för fantasy- och romanserier är de ju en given ordning de måste läsas i,
Men däremot deckarserier där det oftast står att de är fristående fast de handlar om samma poliser och/eller utredare, och om man inte läser i ordning missar man ju deras familj och relations delar och kan bli lite förvirrad vid läsning, så jag brukar oftast försöka följa och läsa i rätt ordning.
En del utländska serier som översätts till svenska kan ibland bli översatta i fel ordning och det är ju så förvirrande och då blir det att jag inte ens försöker fortsätta eller ens börja på en serie om jag förstår att det är så, för jag försöker alltid följa utgivningsordningen för det är ju den ordningen som författaren vill att hens böcker ska läsas i.

Favoritserie det finns många tex Harry Potter och Hungerspelen av Suzanne Collins, Och sen finns det ju alla deckarserier jag läser som tex Elly Griffiths och Sara Baedel (där översättningen har kommit i fel ordning, först finns de första böckerna översatta sen är det ett glapp och sen har de översätt de nyaste, och det retar mig). 

8 kommentarer:

 1. Hungerspelen har jag faktiskt aldrig läst, måste ta och göra det någon gång :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker ju inte att fristående delar i serier är så fristående, det tjorvar mer till det.

  SvaraRadera
 3. Det där med fristående stämmer aldrig, tycker jag. Även om fallen i en deckare är fristående så får man ju verkligen hoppas att karaktärerna utvecklar sig mellan böckerna och då blir det bara konstigt att läsa i fel ordning.

  SvaraRadera
 4. ordning ska det vara. Hungerspelen har inte lockat till läsning men däremot Griffiths. Sara Sara Baedel är jag lite nyfiken på

  SvaraRadera
 5. Jag försöker läsa i ordning så långt det är möjligt. Ibland blir det som du säger att böckerna inte kommer ut i rätt ordning. Elly Griffith är en kär favorit =)

  SvaraRadera
 6. Elly Griffiths bokserie har klart blivit min nya favorit! Gick bra att börja "mitt i" serien, tycker jag. Och ordet "fristående" har alltid funkat för mig, måste haft tur där verkar det som. ;)

  SvaraRadera
 7. Tyvkte om både Harry Potter och Hungerspelen.

  SvaraRadera
 8. Jag måste läsa allt i rätt ordning.

  SvaraRadera