söndag 12 februari 2017

Stad av skuggor (nr 1 TMI) av Cassandra Clare

I The Mortal Instruments-serien tar hon oss med till New Yorks mörka sida. Till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar, älvor, skönhet, skräck och passion.
Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv.
Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en "kille". Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna.
Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst ... Texten kommer från Adlibris sida om boken.

Detta var en bok jag har tänkt att läsa länge, nu äntligen blev det av, och den var bra, förutom en stund i mitten då jag tycket den blev lite långdragen, men det kan ha mera berott på mig än boken??? Det kändes bra att ha läst den, och jag tänker i alla fall läsa nästa del i serien snarast. 

Denna bok kommer jag räkna in i kaosutmaningen 2017 som bok nr 29. En bok du länge velat läsa

1 kommentar: