måndag 20 februari 2017

Tredje rikets hemligheter av Guido Knopp

Hur låg det egentligen till med Hitlers judiska påbrå, och vilka var de släktingar vars existens han så energiskt försökte dölja? Hur kom det sig att flera av hans älskarinnor begick självmord? Och vilka nya upptäckter om Albert Speer skulle förmodligen resulterat i dödsstraff om de varit kända vid Nürnbergrättegångarna?
I sin nya bok berättar Guido Knopp om Tredje rikets ännu outforskade hemligheter och obesvarade frågor. Han belyser denna mörkaste epok i Tysklands historia och slår hål på flera av dess myter. Guido Knopp är en av Tysklands mest lästa historiska författare, och han har tidigare skrivit ett flertal skildringar om andra världskriget, däribland SS: Ondskans mäktiga redskapHitlers krigare och Befrielsen 1945Bild och text från Historiska medias hemsida.

Jag har ända sen jag från första stund hörde talas om andra världskriget och koncentrationslägren varit mycket intresserad av ämnet och verkligen läst mycket både romaner och faktaböcker i ämnet. Och denna bok lärde mig lite mera även om jag har läst massor. Speciellt om Hitlers älskarinnor, Rommel, Himmler och Speer. Att jag aldrig förstår att hur Hitler kan manipulera ett helt lands folk, fast han hade ju hjälp av som tex Himmler etc. Speer klarar ju verkligen slå blå dunster i allas ögon och lurar alla att han är den snälle nazisten i hela sitt liv, korthuset ramlar ju ihop först flera år efter hans död. Och att läsa om hemskheterna som nazisterna lyckades med kommer jag att fortsätta att läsa om.
Denna bok ingår även i hyllvärmarutmaningen som jag är med i år och i kaosutmaningen 2017 som bok nr 24 en faktabok.

1 kommentar: