måndag 6 februari 2017

Läsarna i Broken Wheels rekommenderar av Katarina Bivald

Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara mr Darcy och Bridget Jones - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé ...

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en romantisk och humoristisk feel good-roman om vänskapens kraft, kärleken till böcker och om att hitta sin plats i tillvaron. Texten kommer från Bokus sida.

Denna bok har stått i min hylla i många år, och jag har tänkt att läsa den flera gånger men det har inte blivit av. Men i år la jag den i TBR-högen för hyllvärmarläsningen 2017, och nu har jag läst den. Och det var verkligen den där feel-good boken som utlovades, gillade verkligen att läsa om boknörden Sara och de olika karaktärerna i Broken Wheel, och precis som en av Saras skyltar i bokhandeln får jag säga "ett lyckligt slut".

Denna bok läggs även till i kaosutmaningen som 35. En bok vars titel börjar på L

Sen fick denna bok mig att fundera på vad för genre/kategori indelningar som man skulle kunna placera denna bok i, här ovan nämner de ju feel-good, jag funderade även över romance, contempory och chick-lit, hur definierar ni dessa olika kategorier.?

1 kommentar: