torsdag 15 februari 2018

Hett i hyllan vecka 7 / 2018


Jaha då var det torsdag igen och jag hakar som vanligt på Monikas Hett i hyllan, hon skriver så här om det.

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den bok jag hittade i hyllan (eller rättare sagt i lådan med olästa böcker) denna gång, var ett recensionsexemplar jag fick hösten 2016 men inte läst, plus glömt av för när jag hörde talas om författaren i höstas och tänkte då att hennes bok får jag låna från biblioteket och läsa för den vekar bra. Ingen aning om att den fanns här hemma och väntade på att bli läst. Men nu hoppas jag att jag tar tag i den snarast för jag vill ju läsa.

Anne och Marco Conti är ett par som tycks ha allt: ett kärleksfullt förhållande, ett vackert hem och en underbar bebis, Cora. Nu säger deras granne att hon inte vill ha med deras sex månader gamla dotter på sin middagsbjudning. Inget personligt, hon står bara inte ut med gråten. Marco säger att det är okej. De bor ju trots allt bara i huset bredvid. De kommer att ha babyalarmet med sig och turas om att gå hem en gång i halvtimmen.
När Anne tittade till Cora för bara en stund sedan sov barnet djupt. Men nu, efter att hon rusat upp för trapporna i deras dödligt tysta hus, besannas hennes djupaste rädsla. Cora är borta!
Anne och Marco har aldrig tidigare behövt ringa polisen. Men nu är polisen i deras hem, i deras liv. Och vem vet vad de kommer att upptäcka där?
På andra sidan väggen är en psykologisk thriller som håller läsaren i ett järngrepp fram till sista sidan. En roman om svek, manipulation och dubbelspel - och om vad människor är kapabla till när de pressas till bristningsgränsen.

3 kommentarer:

  1. Den här har jag läst och jag var inte så förtjust i den. Men jag har sett att många andra tycker den är bra.

    SvaraRadera
  2. Den är väldigt snabbläst och jag tyckte den var spännande. Det jag minns är att jag blev imponerad över att jag inte hittade några logiska luckor :)

    SvaraRadera