måndag 19 februari 2018

Louise av Mikaela Bley

Mördare eller offer?
Den kontroversiella justitieministern Louise Bohman vaknar upp på morgonen och nås av beskedet att hennes pressekreterare hittats död. Ett förmodad självmord ser ut att vara ett mord och mycket talar för att justitieministern själv är inblandad. I media hängs hon ut och porträtteras som ett monster.

På TV4 får kriminalreportern Ellen Tamm uppdraget att göra en dokumentär om justitieministern. Hon lyckas nästa sig in hos Bohman och möter en kvinna som har ganska lite gemensamt med den bild som media målat upp. Ändå verkar det som om Louise döljer något.

Samtidigt brottas Ellen med sitt eget kaotiska privatliv. Och ju mer hon gräver i Louise Bohmans förflutna, desto mer påminns hon sin egen familjs mörka hemligheter.

Louise är den tredje delen i Mikaela Bleys serie om den egensinniga kriminalreportern Ellen Tamm. De två tidigare delarna i serien heter Lycke och Liv.
Bokomslag och beskrivning från Bokus sida.

Mikaela Bleys deckare har jag gillat sen jag läste den första, Lycke. Inte bara för varje historia som beskrivs i varje bok utan den helgjutna berättelsen om Ellen Tamm som följs i alla böckerna, och är en helt egen deckarhistoria som sakta nystas upp.
Sen håller även historien om Louise mig på spänn hela vägen igenom, vad har hänt och vad kommer att hända etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar