fredag 29 juni 2018

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan

Jenny Colgan är tillbaka med en ny oemotståndlig hjältinna

Nina Redmond älskar böcker. Att para ihop rätt bok med rätt läsare är hennes passion. Men när stadens bibliotek lägger ner står hon plötsligt utan jobb. Med bilen full av övergivna böcker vet hon inte vad hon ska ta sig för. Efter ett möte med en karriärcoach får hon en idé. Hon ska starta en egen bokhandel, på hjul! Hon hittar den perfekta lilla varubussen i en annons. Det är bara ett problem hon måste flytta till Skottland.

Fast besluten att leva ut sina drömmar, och med styrkan hos sina romanhjältinnor Katniss Everdeen och Elizabeth Bennet i ryggen, tar hon steget ut i det okända. Hon lyckas förvandla den gamla bussen till en rullande bokhandel och ger sig ut i grannskapet, men att locka till sig de svårflirtade skottarna blir inte lika lätt som hon först trott. Hon får möta en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, exempelvis den barske bonden Lennox och den charmige tågkonduktören Marek.
Beskrivning och omslag hämtad från Adlibris.

Ännu en Årets bok 2018 nominering läst, och ännu en gång tillsammans med Evelina.
För mig var det första gången jag läste en bok av författaren, sen är detta egentligen inte min favorit genre, läser sällan mysig feel-good. Men gillar att läsa om böcker och hur Nina kämpar för att kunna göra det hon älskar att göra, att hitta rätt bok till sina kunder. Plus att se hur hon hon charmar och blir vän med övrig människor som Marek och Ainslee,
Boken gav mig nog ändå mersmak till att läsa fler av Colgans böcker.

1 kommentar:

  1. Ska nog läsa den här i juli! Känns som bra sommarläsning.

    SvaraRadera