måndag 25 juni 2018

Sätt mig i brand av Tahereh Mafi

Boken jag läste hade detta omslag.
 Juliette överlevde en pistolkula i bröstkorgen. När hon vaknar efter att ha svävat mellan liv och död vet hon varken om rebellerna är besegrade eller om Adam eller ens någon av hennes vänner fortfarande lever. Warner har räddat Juliettes liv. Warner, överbefälhavaren. Warner, som hon hatade, men som blev hennes älskare. Warner, Adams bror. Juliettes och Warners kärlek är förbjuden, men omöjlig att kämpa emot. Nu vill Warner slåss vid hennes sida mot Återetablissemanget, och krossa skräckväldet. Men är det verkligen det enda han vill med henne?

Tahereh Mafi avslutar sin hyllade trilogi med att ge hopp om framtiden. Terrorn kommer att få ett slut. Men inte förrän en våldsam strid har utkämpats. Trilogin, som inleddes med Rör mig inte!, är en rasande vacker och chockerande berättelse, med ett unikt språk. Den handlar om elektrisk kärlek, berusande ondska och omöjliga val. Men också om en desperat längtan efter tillhörighet och att finna hopp, förtroende och självrespekt.
Nedre bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Ännu en bok jag och Evelina läst ihop. Vi har läst hela serien om Juliette och gillar serien. Tahereh Maft knyter ihop berättelsen i denna bok, visst har den ett slut som man kanske inte behöver veta så mycket mera om, men visst finns det lite frågor kvar, så det kan kännas bra att Mafi har skrivit en fortsättning på serien.
Mafi har ett språk jag gillar, kan inte förklara det men det framkommer mycket mer här i denna sista del än i de två övriga.
På grund av detta är tredje delen så kan jag ju inte skriva så mycket mera om boken utan att spoila. Men däremot länkar jag mina två övriga recensioner om serien här.

Bok 1
Bok 2
Ewelinas recension av Sätt mig i brand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar