tisdag 26 juni 2018

Veckans topplista - böcker som utspelar sig på sommaren

Johanna skriver så här i veckans topplisteinlägg:

Det här blir den sista topplistan innan det är dags för ett sommaruppehåll. Hoppas ni hänger på igen i augusti! Men först fokuserar vi fullt ut på här och nu – ämnet idag är tips på böcker som utspelar sig under sommaren. 

Min lista utan någon speciell ordning, både läst och oläst
 1. Sommar boken av Tove Jansson, en fin bok om en farmor och hennes sondotter, berättelser som utspelar sig under sommaren
 2. Mördaren ljuger inte ensam av Maria Lang, första boken av Maria Lang, utspelar sig på en ö under några dygn på sommaren. Maria Lang har fler böcker som utspelar sig under sommartid och delvis på öar. Mysig deckarläsning. (ett par andra tips är Mörkögd augustinatt och Kung Liljekonvalj i dungen mer åt höst och vår hållet men ändå sommar).
 3. Sommardöden av Mons Kallentoft. Ännu en deckare som utspelar sig under en het sommar. Men lite mer åt det hårdkokta hållet
 4. Jenny Colgan, den boken jag har läst är Den lilla bokhandeln runt hörnet, som utspelar sig i ett kallt och blåsigt Skottland men de firar midsommar, så det räknar jag som sommar.  Men jag vill läsa mer av Colgans böcker och många av dem utspelar sig under sommartid om jag har förstått det rätt, känns som mysig feel-good skulle passa bra att läsa under sommaren.
 5. En sommar på luffen av Eli Åhman Owetz, är en bok jag har vunnit (förra sommaren) och som jag har förstått det är det feel-good som utspelar sig på sommaren, som jag skulle vilja läsa.

6 kommentarer:

 1. Sommarboken har jag inte läst men känner at jag nog borde läsa den.

  SvaraRadera
 2. Mördaren ljuger inte ensam är den enda boken jag läst och den finns med på min lista. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Jag har bara läst en Colgan, den första om det lilla bageriet, och jag har tänkt läsa den andra nu i sommar.

  SvaraRadera
 4. Mördaren ljuger inte ensam läste jag när jag växte upp. Sommarboken måste jag läsa. Tack för de övrigatipsen!

  SvaraRadera
 5. Jag tog en annan av Lang - hon har ju flera som utspelar sig på sommaren :-)

  SvaraRadera
 6. 4an och 5an har jag läst. Men är nyfiken på Tove Janssons sommarbok.

  SvaraRadera