torsdag 28 juni 2018

Hett i hyllan vecka 26/2018

Monika skriver så här om Hett i hyllan
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Veckans bok kommer jag förhoppningsvis läsa i början av juli ( eller i alla fall under den månaden) för Books and Jams readalong på Goodreads kommer att läsa den. Eller Krista kommer att läsa den och ha lite diskussionsfrågor åt oss andra som läser den tillsammans med henne. Boken i sig råkade jag köpa när den var en bok som jag glömde avbeställa från Bonniers bokklubb som jag är med i.

Huset vid sjön av Kate Morton

Familjehemligheter och olösta mysterierKate Morton är tillbaka med en ny fantastisk bladvändare för alla anglofiler. Huset vid sjön är en väv av nutid och historia, mörka familjehemligheter och spännande intriger, mystik och besatthet.

1933: Alice Edevane är en brådmoget begåvad sextonåring med författardrömmar. Men det mysterium hon skriver på är ingenting mot det som hennes familj snart dras in i.

På familjens lantgods vid sjön i Cornwall hålls det årliga midsommarfirandet med hundratals gäster. När den storslagna festen är slut upptäcks att familjens yngste son, elva månader gamla Theo, är spårlöst försvunnen. Han återfinns aldrig och tragedin splittrar familjen för all framtid.

Sjuttio år senare anländer Sadie Sparrow till sin älskade morfars gamla stuga i Cornwall för en påtvingad semester från sitt arbete som polis i London. Efter ett besvärligt fall anses hon behöva ta igen sig. Men när hon snubblar över det övergivna huset vid sjön och hör talas om pojken som en gång i tiden försvann, börjar hon gräva i historien.

Alice är nu en gammal dam och framgångsrik deckarförfattare, som lever ett välordnat liv i sin eleganta våning. Tills en ung polis börjar ställa frågor om hennes familjs historia. Hemligheter som hon ägnat hela sitt liv åt att undfly riskerar att komma upp till ytan.

4 kommentarer:

  1. Har läst en annan bok av den här författaren och den tyckte jag om

    SvaraRadera
  2. Tror att just den boken även står i min hylla. Den verkar trevlig.

    SvaraRadera
  3. Kate Morton ja... har läst en annan bok av henne och jag tror inte att det blir fler :)

    SvaraRadera