torsdag 28 juni 2018

Vaggvisa av Leila Slimani

Hemmet har aldrig tidigare varit så välstädat och barnen avgudar henne. Barnflickan Louise har kommit in i deras liv och förändrat det. Tack vare henne har Myriam kunnat återuppta sin juristkarriär och hon och maken Paul lägger tacksamt sina barn i hennes händer. Snart börjar Louise få plötsliga vredesutbrott och bete sig märkligt, men de undviker i det längsta att konfrontera henne. I det vackra huset i Paris tionde arrondissement har ett mörker sipprat in och nedräkningen mot en katastrof har tagit sin början.

Fransk-marockanska Leïla Slimanis succéroman har samma psykologiska spänningsnerv som Gillian Flynns "Mörka platser" och har sålt i mer än 600 000 exemplar i Frankrike. Den översätts nu i 38 länder.

Leïla Slimani (född 1981) är journalist och författare, uppvuxen i Marocko och bor sedan snart tjugo år i Paris. Hösten 2018 utkommer hennes reportagebok "Sex och lögner", om kvinnors livsvillkor i Marocko.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
En bok sen jag första gången hörde talas om den ville läsa den. Sen kan jag tycka om titeln den fått i UK Lullaby det är ju samma på svenskan, men i USA heter den The Perfect Nanny. Men har samma omslag med en huvudlös (avklippt bild eller vad man kallar det) kvinna med en ljusblå blus med vit krage.
Boken börjar ju med att vi får reda på att Barnflickan har dödat de två barnen, men det gör ändå att berättelsen är intressant att läsa och fundera över vad som får henne att göra just det, är det något som finns i hennes bakgrund eller är det familjen i sig som gör något som gör att hon gör det. Den fick i alla fall mig att läsa för att få reda på sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar