tisdag 12 juni 2018

Veckans topplista - blommiga omslag

Inför veckans topplista skriver Johanna så här:

Det är många skolavslutningar just nu och det för osökt tankarna till den svenska sommarpsalmen Den blomstertid nu kommer. Steget är inte långt till veckans tema för topplistan, våra fem favoriter när det gäller blommiga bokomslag. Blommigt kan vara knepigt. Antingen tycker man om det, eller så finner man det gräsligt. Jag tycker blommiga böcker kan vara riktigt vackra, förutsatt att omslaget matchar innehållet.

När jag började tänka kom jag tänka på det första omslaget jag har med här. Black Eyed Susans. Sen kom jag inte på några fler, men jag tittade igenom vilka böcker jag har haft med på bloggen, som jag har läst som hade blommiga omslag, och efter att gått igenom dem så slutade min lista så här.

Det får bli en liten bonus omslag, detta ser så somrigt ut, men det är väl egentligen inte ett blommigt omslag,

7 kommentarer:

 1. Min mammas hemlighet har jag läst och omslaget är verkligen fint fast det inte är blommor på det. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 2. Black Eyed Susans... jag undrar om inte den var en av böckerna jag hade på min nyfiken-på-lista på Boktipset som försvann när de gjorde om sidan. Måste kolla upp den.

  SvaraRadera
 3. har inte läst någon av dessa böcker. lite nyfiken på Min mammas hemlighet

  SvaraRadera
 4. Jättefina omslag! Har inte läst någon men så fina!

  SvaraRadera
 5. Jättefina och en av böckerna har jag

  SvaraRadera
 6. Neil Gaimans bok är väldigt vacker, och vackrare i verkligheten än på bild tycker jag!

  SvaraRadera