torsdag 7 juni 2018

Hett i hyllan vecka 23/2018


Monika skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Efter förra årets bokrea hade Robert med bloggen Mitt skrivna ord en utlottning av en bok som han hade köpt pga det råkade bli en dubblett av vad de redan ägde. Och jag vann den och hade räknat med att läsa den förra sommaren, för jag tyckte det verkade vara en sådan sommrigbok, men det blev inte av så boken har stått här och samlat damm, men kände att det nu var dags att i alla fall ha med den i Hett i hyllan, men förhoppningsvis även snart läsa den.

Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.

8 kommentarer:

 1. denna läste jag på Idre Fjäll, jättefin!

  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/06/stendhal-hett-40.html

  SvaraRadera
 2. Den har jag läst och tyckte det var en riktigt mysig bok!

  SvaraRadera
 3. Den är superbra ju, läs den.

  SvaraRadera
 4. Den här har jag läst. Var lite besviken, men då hade jag läst så många som älskade den...

  SvaraRadera
 5. Den boken är jättemysig. Skall försöka läsa andra boken i serien under sommaren om jag hinner.

  SvaraRadera
 6. Den är riktigt mysig och den passar väldigt bra på sommaren. Ska läsa andra delen nu i sommar tänkte jag :)

  SvaraRadera
 7. Den är lagom lättläst och ganska så trevlig. Den är liksom vad den utger sig för, mysig.

  SvaraRadera
 8. Den har jag hört mycket bra om :)

  SvaraRadera