söndag 3 juni 2018

Djupgraven av Camilla Sten och Viveca Sten

Skärgårdsskräck för slukaråldern


Djupgraven är första delen i Camilla och Viveca Stens rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter sjömansskrock och bäddar för sträckläsning. I huvudpersonen Tuva får vi också en träffande skildring av hur det är att växa upp och känna sig annorlunda i ett litet samhälle.
Även om tolvåriga Tuva inte har mycket gemensamt med sina klasskompisar och mest håller sig för sig själv har hon alltid känt sig hemma i skärgården och på Harö, där hon bor. Hon kan alla kobbar, skär och grund utan och innantill. Men den här hösten har något förändrats. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under vattenytan och övernaturliga väsen visar sig bland träden ...

Tillsammans har mor och dotter Sten skapat en olidligt spännande första del i en rysartrilogi. Viveca Sten är en av våra största deckarförfattare, dottern Camilla har nyligen släppt sin hyllade debutroman för vuxna.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Åh denna bok var en fröjd att läsa, baseras på vår nordiska folktro och att det blandas med vår gamla sjömänsskrock. Det ger en inte en vanlig fantasy och rysar roman för barn och unga. Rekommenderar verkligen denna, och jag tänker läsa fortsättningen för jag tror de kommer att vara lika bra.
Skulle vilja skriva så mycket mera men det är lätt att jag kommer att spolia någon då. Finns det ett svenskt ord man skulle kunna använda istället för Spoila???

1 kommentar: