fredag 29 juni 2018

Helgfrågan vecka 26/2018


I helgfrågan denna gång undrar Mia om vår sommar/semester, först vill  hon att vi ska visa en bild på vår sommar/semester läsning och sen som bonusfråga undrar hon över våra planer för semestern.

Vi börjar med en helt stor hög med böcker som jag vill läsa nu med en gång, alla på en gång helt enkelt. Och det finns än fler böcker (jag kom på att jag missade de 6 böckerna som jag ännu inte har läst av de nominerade för årets bok). Och det kanske inte ens blir de här böckerna jag kommer att läsa, det kanske kommer att bli några helt andra. I vanliga fall brukar inte mitt sängbords vara så här högstaplat med böcker, där ligger bara ungefär hälften i den högen ni ser här, annars skulle det nog sluta med att jag skulle få en eller annan bok i huvudet, även om stapeln inte lutar som tornet i Pisa som det ser ut som på bilden.
Nu är ju inte detta alla de böcker som finns på mitt sängbord utan  bakom denna stapel finns det en stapel till med böcker, och i skåpet under finns en del av de böcker som jag har lånat hem från biblioteket, så böcker att läsa finns det gott om. På söndag kan ni se ännu en bild på böcker jag har tänkt läsa, om ni är intresserade av att se mitt halvårs uppdatering med hur det går med min läsning för i år.

Lässtress som när den är som störst, jag vill läsa allt men jag kan ju inte ägna tid åt att bara läsa, även om jag är sjukskriven och hemma det mesta av tiden, så måste jag ju göra annat än att läsa.

Som ni förstod utav meningen ovanför, så kan jag ju inte säga att jag har någon direkt semester, men maken däremot börjar sin semester sent i slutet av juli (tror det är så att han ska jobba tre veckor till) och vi ska väl göra något annat än bara drälla runt hemma. Även om det är så att jag pga min värk och kroniska utmattning inte orkar så mycket så ska väl vi hitta på något, men några stora planer är inte uppgjorda ännu.
Sen hoppas jag att vi skulle få slippa denna tropiska värme vi har haft i snart 2 månader, men det innebär ju inte att jag vill det ska vara kallt och dåligt väder med regn heller. Men det skulle kunna vara soligt och inte varmare än ca 23-25 grader.

Mia det skulle vara kul om du i slutet av sommaren/semestern kolla upp med oss hur det gick med den där läsningen, för som det ser ut har jag sett många stora och härliga bokhögar i de inlägg som redan har svarat på veckans helgfråga.

16 kommentarer:

 1. Åh, vilken härlig läshög :) Hoppas bara att du orkar försjunka i en bra bok och glömma trötthet och värk för en stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är böckerna som får mig att fly verkligheten, så läst kommer det att bli.

   Radera
 2. Min stapel är också farligt nära sängen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..hoppas bara du inte vaknar av att du får en bok i huvudet.

   Radera
 3. Många böcker verkar det vara.

  SvaraRadera
 4. Hoppas du läser allt du orkar. Vara sjukskriven är ingen höjdare, men kollegan läste första året för sig själv. Hon var sjukskriven i tre år innan hon fick arbetsträna. Så allt har sin tid.

  Hoppas på svalare väder härmed!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsa är det som håller mig uppe, jag läser för att fly verkligheten när jag så behöver. Sen har jag sen ca 13 år mått dåligt, långa stunder sjukskriven men även orkat att jobba däremellan, men nu har det tyvärr blivit kroniskt, så som det ser ut nu så kommer jag nog inte att jobba, på lång tid eller aldrig mera. Får försöka orka med det dagliga livet, ibland blir även det för mycket.

   Radera
 5. Oj, såg nästan farligt hög ut den bokhögen! :D

  SvaraRadera
 6. Wow, en riktigt rejäl hög.

  SvaraRadera
 7. den ligger utanför bordskanten och lutar kolossalt. väldigt många böcker blir det som ska läsas den här sommaren

  SvaraRadera
 8. Wow! Ingen brist på böcker där inte :).
  Tråkigt med sjukskrivningen, hoppas sommaren ändå blir bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du hoppas på att jag ska få en bra sommar, jag önskar dig detsamma.

   Radera
 9. Jag känner igen mig i att vilja läsa allt och gärna allt på en gång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, men det är svårt att leva upp till, men att veta att det finns så mycket man vill läsa....

   Radera