tisdag 19 juni 2018

Veckans topplista - Australien

I veckans topplista skriver Johanna så här om

Idag tänkte jag att vi skall bege oss down under och fokusera på ett av mina nya favoritländer när det gäller böcker – det kommer en himla massa spännande titlar från Australien. Författare eller böcker, ni väljer själva vilket som hamnar på veckans australiensiska topplista.

Och som vanligt kommer jag inte på några författare eller böcker från första början, sen när jag börjar fundera dyker en och annan upp, men inte så att det blir en full lista, utan jag får gå till bloggen och kolla och fundera vad jag har läst. Sen för att hitta fem författare/böcker jag har läst måste jag även gå in på min gamla blogg som sträcker sig så långt tillbaka till 2007. Fast nummer 1 och 2 är från 2009 och 2010.

 1. Tant Theodora av Patrick White, en bok jag läste tidigt när jag utforskade just böcker runt om i världen i Lyrans Jorden runt på 8 böcker utmaning hon körde för många år sen.
 2. I morgon när kriget kom av John Marsden. En dystopi som utspelar sig i Australien, har läst fler delar i serien, men inte alla det kan kanske vara dags för det.
 3. Stora små lögner av Liane Moriaty , vill definitivt läsa fler böcker av denna författare.
 4. Nevernight Jay Kristoff (även skrivit serien Iluminae files tillsammans med Amy Kaufman. Fantasy (den första) och den andra är sci-fi, men det är australienska författare jag vill läsa mer av.
 5. Francessca av Melina Marchetta (hittar inte en recension, men bör finnas på bloggen), ungdomsbok, realistiskt skildrad, vill läsa mera av författarens böcker.


7 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna på din lista. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. John Marsdens böcker dyker upp lite här och var. Jag har aldrig läst dem, så blir nyfiken.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen. Just Stora små lögner har jag inte läst, däremot annat av författaren. Övriga är nya.

  SvaraRadera
 4. Jag är så dålig på att läsa ungdomsböcker, men här är ju flera som låter intressanta. Tack för tips!

  SvaraRadera
 5. Inte läst någon av dessa, John Marsdens bok kände jag inte till. Brukar ju gärna läsa dystopier, så får väl ta o kolla upp. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 6. Inte läst någon på din lista, tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Den enda jag har läst något av är Melina Marchetta, men en annan bok. Liane Moriarty har jag på läslistan :)

  SvaraRadera