söndag 26 augusti 2018

De sista flickorna av Riley Sager

Först var de tre.
Media kallar dem De sista flickorna – Quincy, Sam, Lisa – den ökända gruppering som ingen vill ingå i. De är de ensamma överlevarna från tre skilda, skräckfilmsliknande massmord, förenade av det trauma de gått igenom.
Sen var de två.
Men när Lisa dör under mystiska omständigheter och Sam dyker upp oannonserad vid hennes dörr måste Quincy erkänna för sig själv att hon egentligen inte vet någonting alls om de två andra Sista flickorna. Kan hon lita på dem?
Ska det sluta med att bara en av dem är kvar? En sak vet Quincy: Det är hon som står på tur att bli nästa offer.

RILEY SAGER är en pseudonym vars debut De sista flickorna har hyllats av en unison kritikerkår och blivit en internationell succé. Två sanningar och en lögn är den gastkramande uppföljaren.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Modernistas hemsida. Plus att jag måste tacka för recensions exemplaret.

Denna thriller valde jag att läsa i ThrillerAthon, och det var inget dåligt val. Den levde upp till mina förväntningar. Jag fick en spännande resa genom Quinceys berättelse både i nutid och vad som hade hände när hon var 19 år och var den sista överlevande i det massmord hon var med om. Och boken slutar verkligen inte som jag tror den ska, och det är så uppfriskande att inte ha förstått i förtid vad som ska hända .
Boken får en fyra av fem i betyg.1 kommentar:

  1. Måste ta och läsa denna, verkar så himla spännande och bra!

    SvaraRadera