torsdag 16 augusti 2018

Eld och Is (Warriors #2) av Erin Hunter

ENDAST ELD KAN RÄDDA VÅR KLAN.

Den ödesmättade profetian hänger över Åskklanen där Eldhjärta just blivit utnämnd till krigare och fått sitt krigarnamn. Hans liv som tamkatt känns väldigt avlägset. 

Det råder en bräcklig fred mellan de fyra klanerna i skogen, men det är oroliga tider och Åskklanen är försvagad efter alla strider. Läget blir ännu värre när man dessutom drabbas av både olyckor och sjukdom.

Trots den svåra situationen är Eldhjärta övertygad om att det finns ett ännu värre hot mot klanen. Något som hotar hela klanens existens: förräderi i de egna leden ...

Hjältemod, vänskap, maktkamper och svek - krigarkatternas hårda liv fascinerar läsare över hela världen. Warriors-serien har blivit en jättesuccé med över 20 miljoner sålda böcker.

Eld och is är andra boken i Warriors-serien. Fortsättning följer i Hemligheternas skog.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Konstigt att en barnbok som handlar om katter, som kan tala och tänka fascinerar mig så.  Men efter att ha läst första delen av serien så kunde jag ju inte släppa den utan var tvungen att läsa vidare. Och även denna del gör att jag flyger igenom boken för att få reda på vad som ska hända. Det är intriger, slagsmål /krig kattklaner emellan, vänskap och fiendeskap katter emellan. Allt gör att jag kommer att fortsätta med denna serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar