måndag 27 augusti 2018

Sveket av Linwood Barclay

David Harwood är journalist och lever med sin nioårige son i Boston. Hans fru dog för ett par år sedan och när David förlorar jobbet ser han ingen annan utväg än att återvända till sitt föräldrahem i Promise Falls.
En dag åker han hem till sin kusin Marla och blir förvånad över att hon har ett litet barn hos sig. Ett barn som Marla säger att en ängel lämnat hos henne. När David samma dag får höra att en ung kvinna hittats mördad i sitt hem och att hennes lilla barn saknas får han onda aningar. Samtidigt börjar andra underliga saker hända på orten.
Broken Promise är första delen i en trilogi kretsande kring den lilla staden Promise Falls, där någon beslutat att alla ska få sona för det förflutnas synder.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Louise Bäckelins förlag.
Jag får även tacka förlaget till att jag fick boken som ett recensionsexemplar från dem.

Jag läste författarens bok Utan ett ord för flera år sen, och det är ännu en av de bättre thrillers jag läste. Så när jag såg denna som Louise Bäckelins förlag så kunde jag inte annat än att be om ett rec ex.
Sen när det var dags för att medverka i ThillerAthon och man skulle läsa om en thriller eller läsa en thriller av en författare som man läst innan, så passa denna bok in helt perfekt.
Nu när jag läst den så förstår jag att det var ett var ett jättebra val, jag riktigt fick sjunka in i en bra thriller, jag läste ut den nästan på en dag, hade bara läst ca 50 sidor dagen innan, så det är en rejäl bladvändare.
Barclay beskriver ett par av de manliga karaktärerna som mansgrisar och de som är poliser som de där som följer sina egna agendor och som jag vet bäst mentalitet. Men i överlag så är han duktig på att skildra sina karaktärer både de kvinnliga och de manliga.
Något som kändes lite negativt med boken är att han introducerar lite för min smak för många karaktärer men jag förstår orsaken för detta är den första boken i en planerad trilogi om Promise Falls. Och flera fall pågår samtidigt och det finns många lösa trådar kvar när boken är slut. Men det gör att jag måste läsa fortsättningen, och det är inget som känns negativt för mig, för boken är så bra.
Den karaktär i boken som mest får mina sympatier i boken är Marla, och jag bara hoppas att allt kommer att gå väl för henne.

Boken får högsta betyg på Goodreads av mig, alltså 5 stjärnor av 5 möjliga. Men egentligen skulle jag vilja ge den 4,5 eller 4,75 i betyg, för det få negativa sakerna jag skrev om.

2 kommentarer:

  1. Den här boken blir jag jätte sugen på att läsa!! Blir nog nästa bok jag läser :)

    SvaraRadera