onsdag 15 augusti 2018

Stormsystern ( De sju systrarna #2) av Lucinda Riley

Den begåvade seglaren Ally D'Aplièse är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. Hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hennes familj inte vet existerar, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande château där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung.

Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till Norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edvard Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var - och varför hennes sjunde syster saknas.

Lucinda Rileys spännande berättelse för samman två starka kvinnor, åtskilda av ett decennium, och väver ihop deras liv i en oförglömlig roman om familj, kärlek och identitet.

Stormsystern är den andra boken i en unik serie om sju böcker baserad på legenden om Plejaderna, de sju systrarnas stjärnkonstellation, och har gjort stor internationell succé.
För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inklusive den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com 
På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i den här boken: Griegs musikaliska verk Peer Gynt, Henrik Ibsen, Leipzigkonservatoriet, Bergens filharmoniska orkester och Fastnet Race. 
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris hemsida.
Efter att ha läst De sju systrarna tidigare i år, så har jag fastnat för den här serien som baseras på Plejaderna- stjärnbild kallad de sju systrarna, och som här är flickor som har adopteras av Pa Salt, som när han dör lämnar ledtrådar till dem så att de kan söka upp sitt förflutna. Förra boken var om den äldsta systern och nu har turen kommit till den näst äldsta Ally. Berättelsen vävs tillsammans med första boken och äldsta systerns berättelse och övriga systrar nämns och gör små inhopp här och var i berättelsen. Och Allys historia fascinerar mig. Den vävs även in med Anna Landviks berättelse, som visar sig vara Allys anmoder. Anna blir vän med Grieg och har en karriär som sopran och debuterar med tex Solveigs song i Grieg/Isbens pjäs Peer Gynt.
Boken är kanske i längsta laget med 579 sidor, på tal om gårdagens veckans topplista, men det stoppar inte mig på att läsa ut boken på två dagar. Så det ger väl goda vitsord om boken. 


1 kommentar: