fredag 10 augusti 2018

Helgfrågan vecka 32/2018


Då tänkte jag mig att jag skulle svara på Mias bokhörnas helgfråga

Finns det några böcker som inte lämpar sig som ljudböcker? För er som ej läser ljudböcker finns en annan fråga.

Ljudböcker är något som jag lyssnar på av och till, sen om man ska få en bra lyssnarupplevelse behöver i alla fall jag vara koncentrerad för annars kan tankarna virra iväg och man missar en del. Och som tur är har man ju en sleppfunktion oftast, som man kan använda, och är det så att man somnar så är det inte mycket man missar och kan behöva backa om man känner för det.
Och backar gör jag som sagt om jag känner att jag missat något. Sen är det ju svårt att bläddra som i en fysisk bok.
Och där det är svårt att hänga med i dem böckerna är det ju lättare att läsa i en fysisk bok än att ha dem som ljudböcker.
Har ett par exempel, tex Brev till min dotter (här finns min recension) lyssnade jag på i våras, och det är ju flera olika kvinnor som skriver brev, och det är samma uppläsare, och missar man då eller lyssna på flera i rad, så fick jag svårt att hålla isär kvinnorna.
De kunde ju ha olika uppläsare men det var samma för hela boken.
En annan bok som jag lyssnade på flera år sen, som jag nu bara i år förstått jag missade lite av och det var Den odödliga Henrietta Lacks av Rebecca Scout. Den innehåller bilder, de kunde jag ju inte se när jag lyssnade. Men det var en intressant historia och passade bra som ljudbok om man bortser det där med bilderna.

Bonusfråga: Hur har sommaren varit?

Varm, och jag har inte mått bra alls utav värmen. Har ju inte orkat något alls, mest bara suttit och försökt ta det lugnt för något annat har man ju inte kunnat göra i värmen. Och då har det blivit läst en hel del 

4 kommentarer:

  1. Nej, man har knappast mått bättre av den värme som varit denna sommar. Och ja, då blir det en hel del böcker lästa...

    SvaraRadera
  2. Jag hade svårt för att läsa svåra böcker i värmen, det kokade i huvudet.

    SvaraRadera
  3. Jag skall försöka ge ljudböcker en chans, särskilt när jag kör bil kan det passa bra att lyssna på böcker. Mitt problem är att jag lätt tappar fokus när jag lyssnar på böcker, hur intressant det än är.

    SvaraRadera