fredag 31 augusti 2018

Helgfrågan vecka 35/2018


Dags för veckans helgfråga, Mia skriver så här denna gång:

Hösten bokmässigt innehåller många nyheter och då glömmer man lätt bort de som står i bokhyllan.

Har du något tips på en bok som har några år på nacken men är riktigt läsvärd?

Fick tänka efter lite, men som tur är har jag min gamla blogg att gå till Camillas bokblogg, där jag hittade denna bok. Som jag verkligen rekommenderar.

En tonårsdröm konfronteras med verkligheten

Lou Bertignac en överintelligent tjej på 13 år är minst, yngst och bäst i klassen. Hon är enda barnet i en familj med en deprimerad mamma och en vanmäktig pappa. Hon tänker ut olika teorier för att tämja världen och är hemligt kär i Lucas, som är längst, sämst men coolast i klassen.

Är vi så små, så oändligt små, att vi inget förmår?

När hon förbereder ett föredrag som hon tvingas hålla inför klassen väljer hon på måfå att prata om uteliggare. På Gare dAusterlitz träffar hon No, en artonårig, hemlös tjej som låter sig intervjuas inför föredraget. Men det går längre än så: de blir vänner och vänskapen vänder upp och ner på Lous tillvaro. Hon beslutar sig för att försöka rädda No och ge henne ett hem och en familj.


Mia har även en bonusfråga, hon undrar vad vi gör mot tröttheten?
Jag har inte något bättre svar än att sova. Men just nu upplever jag inte så stor trötthet, utan den går över om jag sover.
Men för något år tillbaka stod jag på någon medicin som gjorde att jag var ständigt trött och aldrig kände mig utsövd, men när jag slutade med den så känner jag mig mycket mer utvilad.

7 kommentarer:

 1. det låter som en bok att läsa. jag tror att en vilar på helt olika sätt. somliga kan sova 18 min på dagen och blir jättepigga av det. andra sover gott om natten och är pigga hela dagen.

  SvaraRadera
 2. Den boken känner jag inte till. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Låter som en intressant bok. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset. En okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset. Har läst en annan bok av henne.

  SvaraRadera
 6. Verkar som en intressant bok. Kände inte till den, så tack för tips!

  SvaraRadera