söndag 5 augusti 2018

Kvinnan i hytt 10 av Ruth Ware

Det skulle bli den perfekta resan. Ett lyxigt kryssningsfartyg och en pressvisning för att se norrskenet.
Det skulle bli en chans för journalisten Lo Blacklock att få en välbehövlig paus från ett kaotiskt liv: Bara några dagar tidigare har hon haft inbrott hemma trots att hon befann sig i lägenheten. Dessutom har hon och pojkvännen Judah problem.
Men det blir inte som Lo tänkt. Ett skrik väcker henne i natten. När hon rusar till fönstret ser hon hur en kvinna kastas ut från hytten bredvid. Men enligt passagerarlistan står den kabinen tom och ingen resenär ombord saknas.
Lo vet vad hon såg. Eller är hons så trött och mentalt instabil att hon kan ha misstagit sig? Är hon nu fast mitt ute på Nordsjön med en mördare... och vad hände egentligen med kvinnan i hytt 10?
Kvinnan i hytt 10 är ännu en bladvändare från den bästsäljande författaren till I en mörk, mörk skog. Här möts stämningarna från Agatha Christie och Paula Hawkins i en tät och klaustrofobisk spänningsroman.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Denna bok blev jag tipsad av från alla booktubers och bloggare jag ser och läser, och det var verkligen en bok i min smak nu när jag har läst den. Jag gillar det där mystiska, när det verkar bara vara huvudpersonen som vet att något är fel och alla försöker förklara för henne att det hon har sett inte existerar etc. Och att tillslut är hon mycket illa ute. Så mycket mera kan jag ju inte skriva utan att ge bort handlingen. Välskrivet och har mitt intresse till sista sidan har den med.

1 kommentar: