torsdag 23 augusti 2018

Hett i hyllan vecka 34/2018


Som vanligt är det dags för Hett i hyllan på torsdagar, Monika skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Boken denna vecka har blivit stående i min hylla fast den är min mosters bok, som mamma hade lånat och sen lämnade till mig att läsa. Jag tror dock inte min moster saknar den utan att vi fick den. Men oläst är den ännu, även om det har gått över 5 år skulle jag tror.


När vi först möter Ruth Cole är hon fyra år och bor hos sin mor, Marion, och sin far, en berömd barnboksförfattare. Vi möter också Eddie, en ung man med författardrömmar, som ska passa Ruth under sommaren. Men Eddie blir inte bara Ruths barnvakt utan också Marions älskare...
   Många år ska gå innan de stöter ihop igen. Eddie och Ruth är nu båda författare - Eddie en mindre framgångsrik sådan; Ruth är berömd, men hämmad i sina relationer, särskilt till män.
   För att bryta sig ur sin isolering beslutar hon att ta upp sitt livsprojekt: att följa en prostituerad i hennes arbete. Men det syndfulla livet i Amsterdam blir inte riktigt som Ruth tänkt...
   Änka i ett år är en känsloladdad kärlekshistoria, komisk, våldsam och erotisk, men också en berättelse om obeveklig sorg och om tidens gång.

4 kommentarer:

  1. Känner till författaren, men inte boken

    SvaraRadera
  2. John Irving läste jag mycket i min ungdom :) Jag har tänkt återknyta bekantskapen i någon nära framtid.

    SvaraRadera
  3. Kände inte till just denna boken av författaren. Men den låter intressant.

    SvaraRadera