onsdag 22 augusti 2018

Mitt hjärtas oro av Malou von Sivers

Axel och Sara möts i början av 1900-talet. Han en gift välbärgad gift man med ett mörkt förflutet och ett sår som han döljer. Hon är en ung litteraturstudent i Uppsala som svärmar för Hjalmar Söderberg och letar efter något som ger livet en djupare mening. Hon attraheras av hans mörker och sårbarhet. Han ser möjligheten att komma loss från ett kvävande äktenskap, och kanske också från sig själv.

Deras kärlekshistoria utspelar sig i sekelskiftets Stockholm och Uppsala, idylliska villaområden och stenpalats gömmer bultande hjärtan och en oro som aldrig tycks stillna.

Malou von Sivers första roman har sin utgångspunkt i hennes familjehistoria och sommarprat från 2016. Hon sitter vid sin fars dödsbädd och försöker förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som har format henne som människa.

Kärleksromanen, Mitt hjärtas oro, är första delen i en trilogi, en berättelse med personligt avstamp som sträcker sig från förra seklets början fram till idag.
Bokomslag och beskrivning från Adlibris.

Ännu en bok jag har läst tillsammans med Evelina och även den sista av årets nomineringarna som jag läser. 
Denna bok var mycket bättre än jag trodde från början, jag hade svårt att ta in att Malou var en så duktig författare. Och hon har även fått till en stark berättelse om sin familj. Jag fastnar för historien runt Axel och Sara och att deras knytpunkt är Hjälmar Söderbergs böcker.
Nu ser jag framemot att få läsa fortsättningen på denna trilogi, där andra delen kommer ut i höst.

1 kommentar: