måndag 6 augusti 2018

Husdjuret av Camilla Grebe

En roman om ett fruktansvärt brott, om de människor som begick det och de som löser det.
Malin är den unga kvinnliga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat.
Hanne är profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid.
Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet.
Alla förs de samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg under några kalla vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.
Camilla Grebes Husdjuret är en fristående fortsättning på den kritikerrosade Älskaren från huvudkontoret från 2015 som har översatts till fler än 20 språk och sålts till ett av USA:s största filmbolag. Det är en berättelse om vår samtid, om identitet och om de lögner vi berättar för andra och de vi själva väljer att tro på.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Denna bok valde jag och Evelina att läsa tillsammans både för att den var nominerad till Årets bok, plus att vi skulle läsa en bok tillsammans under BookBuddyAthon som vi deltog i under en vecka i juli.
Jag har sen jag läst böckerna som Camilla har skrivit tillsammans med sin syster, Åsa Träff gillat vad jag läst av dem. Och  när Camilla skriver ensam är det lika spännande och det hon skriver är böcker som griper tag i mig.  Jag bara ser framemot att läsa fler böcker i denna serie. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar