lördag 16 december 2017

Rör mig inte av Tahereh Mafi

Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.
Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.
Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.
Bokomslag och beskrivning från Bokus.

Hmm, en medelmåttig bok, hade hört så mycket om den och verkade som om alla gillade den. Men jag läste första halvan för över ett år sen och blev sen tvungen att lämna tillbaka den till biblioteket sen tog det länge innan jag lånade om den för jag kände ändå för att läsa den även om jag inte kände något stort krav på det, för då hade jag lånat om och läst den för länge sen. Sen kan jag tycka att handlingen är riktigt intressant att läsa om och jag funderar hur det ska gå för Juliette. Det medför nog ändå att jag kommer läsa nästa del i serien så får jag se efter den om jag kommer fortsätta eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar