onsdag 25 mars 2020

Carry on (Simon Snow#1) av Rainbow Rowell

Carry on


Simon Snow is the worst Chosen One who's ever been chosen.
   
   That's what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he's probably right.
   
   Half the time, Simon can't even make his wand work, and the other half, he starts something on fire. His mentor's avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there's a magic-eating monster running around, wearing Simon's face. Baz would be having a field day with all this, if he were here, it's their last year at the Watford School of Magicks, and Simon's infuriating nemesis didn't even bother to show up.
Bokomslag och beskrivning hämtad från SF bokhandeln.

En bok jag köpte efter att ha läst Fangirl av författaren och ville läsa denna bok med. Och när jag behövde en bok som innehöll Queer i FemmeFanTale readathon jag var med i så valde jag att läsa denna bok.

Boken i sig är en omskriven Harry Potter men med sin egen touche, sen känns det som jag läser en bok i en längre serie, för det berättas om mycket bakgrundshistoria som har hänt Simon och de andra karaktärerna åren de gått i den magiska skolan som de nu går sista året i. Så jag känner att jag hade gärna läst föregående böcker om de hade funnits.
Vet att författaren har skrivit en bok två som jag känner det ska bli intressant att läsa.

Simon Snow, är en intressant person att lära känna och även hans fiende/rumskamrat Baz, och hans vän Penolope och hans flickvän Agathe. Och vad som håller på att hända och vilket hot som finns fascinerar mig. Även om det är en 500+sidor tjock bok har jag läst ut den på tre dagar och de flesta klämmer jag på en dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar