söndag 15 mars 2020

Min bokresa # 81 - Middle Grade Book Tag

Tänkte att denna tag passade bra då jag medverkar i Middle grade March och just nu läser en hel del böcker för barn i mellanåldern, som är 8/9-12 år. 

What is the last MG book you read?
Senast boken jag läste ut var The Wishing spell ( The Land of stories #1) av Chris Colfer.
What is a MG book someone read to you as a child?
Den som jag alltid säger Kulla-Gulla böckerna, där jag minns min mamma läste de första delarna men jag sen läste de senare själv för att det tog för lång tid att vänta på att hon skulle hinna läsa dem för mig.
What was your favorite MG book as a child?
Kommer nog att nämna ett par olika. Det blåser på månen av Eric Linklater, Godnatt Mister Tom av Michelle Margorian, Kitty Drew böcker och Lotta böcker.
What is your favorite MG book as an adult?
Får bli flera här med: Harry Potter, Poppy Pym #1 och #2 av Laura Wood, Nevermoor - Morrigan Crows magiska förbannelse och Wundersmeden, Morrigan Crow & den hemliga kraften av Jessica Spotswood, Rick Rirodans böcker (även som barn var jag intresserad av att läsa böcker om mytologier), Matilda av Roald Dahl och Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Crisp.
Who is your favorite MG author?
Svårt att svara på då jag funderar om vem det kan vara, någon jag läste som barn eller som vuxen. Rick Riordan är en av dem i alla fall. Astrid Lindgren kan väl säga passa in här med ( med Ronja rövardotter, Bröderna Lejonhjärta och Mio min Mio).
What MG book do you think should be required reading in school?
Utan att ännu inte ha läst den (räknar med att läsa den nu under mars) Pojken i randig pyjamas av John Boyne. Andra världskrigets fasor med sina koncentrationsläger ska aldrig glömmas bort.
What is your favorite MG book cover?
Whichwood (inbunden)Alice i underlandet (inbunden)Emily of New Moon (häftad) What is your favorite MG book to screen adaptation?
Svår fråga men Bröderna Lejonhjärta och Alice i Underlandet (både Disneys och Tim Burtons).

Det är fram till vem som helst vill att svara på denna tag. Skulle vara kul att höra vad era svar skulle bli.


Skulle vara intressant att höra era tankar om detta ämne lämna gärna en länk eller kommentar i kommentarerna.1 kommentar:

  1. Kul tag, men svåra frågor. Fick verkligen tänka till. Här är mina svar: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2020/03/min-bokresa-71-middle-grade-book-tag.html

    SvaraRadera