fredag 13 mars 2020

Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp

Vem som helst utom Ivy Pocket (Första boken om Ivy Pocket) (e-bok)


FRÅGA: Vem kan du lita på om du vill ha en ovärderlig diamant levererad till en snobbig aristokrat?

SVAR: Vem som helst... utom Ivy Pocket!

Tjänsteflickan Ivy Pocket är en vandrande katastrof, som gång på gång väcker ilska och frustration hos de snobbiga aristokrater hon arbetar för.

Men bilden vår hjältinna har av sig själv är en helt annan. Ivy är övertygad om att hon är allmänt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begåvad.

När Ivy hamnar i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. Då blandar sig ödet i och Ivy kallas till en döende hertiginnas sjuksäng. Hon får där i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som möjligen har en förbannelse vilande över sig) till Matilda Butterfield på hennes tolvårsdag. Från det ögonblicket och framåt kastas Ivy Pocket in i ett häpnadsväckande äventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstånd.

CALEB KRISP är pseudonymen för en australisk barnboksförfattare, som fått horder av fans världen över med sin oemotståndligt roliga och fantasifulla serie om den tolvåriga tjänsteflickan Ivy Pocket. Vem som helst utom Ivy Pocket är den första delen i en serie på fyra genomgående illustrerade böcker. I USA och England har Ivy Pocket-böckerna bland annat jämförts med Lemony Snicket och Neil Gaiman.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

En bok jag känt mig intresserad av att läsa sen jag första gången hörde talas om den 2016 när den kom på svenska, men nu under Middle grade march kom jag på att den var en lämplig bok att läsa så nu har jag läst den.
Och den var mycket mera underhållande än jag trodde den skulle vara och jag gillade verkligen författarens härliga berättarkonst om en inte helt vanlig 12 årig tjej. Sen var det mycket mera som hände och jag gillade vad jag läste och kommer nu försöka läsa flera böcker om Ivy Pocket.

Denna bok ingår även i Kaosutmaningen # 20 - ett efternamn i titeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar