lördag 14 mars 2020

Poppy Pym & smugglarens hemlighet av Laura Wood


Poppy Pym & smugglarens hemlighetPoppy längtar efter att få tillbringa sommaren i Smugglarens vik! Så mycket att hon kanske till och med glömmer att tänka på mysteriet med sitt förflutna. Men det här är ingen vanlig sommar. Det är en sommar då Poppy kommer att göra fantastiska upptäckter och lösa mer än ett mysterium. Poppy Pym & smugglarens hemlighet är den tredje boken om Poppy Pym, där hemligheter, mystiska signaler och ett hemsökt slott och dessutom så mycket glass hon kan äta blir till ett sol- och sandstänkt äventyr!
Bokomslag och beskrivning hämtad från Modernistas förlag.
Får även tacka förlaget för recensions exemplaret jag fick hösten 2018 från dem.

Jag får ursäkta mig att det har tagit lite tid innan jag läste denna, men när jag fick den som en överraskning i brevlådan, så kände jag att jag vill läsa de två första delarna först. Och efter att ha gjort det och gillat dem så undrar jag varför det tog ca ett år till innan jag läste denna del.

Men sen blev det Middle grade March och då passade det ju bra att läsa den.
Får dock säga att denna var den som fångade mitt intresse minst av de tre delar jag har läst, men den är inte dålig. Jag gillar denna engelska variant av Pippi Långstrump och LasseMajas detektivbyrå. Ett par mysterier som verkligen fångar ens intresse och Poppy Pym och hennes vänner är härliga personligheter att läsa om. Sen avslutas boken med en rejäl cliffhanger som gör att jag verkligen ser fram emot nästa del i denna serie.

Denna bok ingår även i Kaosutmaningen #35 - en bok med gult omslag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar