söndag 22 mars 2020

Min bokresa #82 - Läsning under Corona-tider

Bildresultat för coronavirus
Hela världen är lamslagen av Corona-oro just nu, länder skyller på varandra, och säger att de gör rätt och andra länder fel gällande, stängning av skolor och sätta sina invånare i karantän etc.

Men många försöker hjälpa varandra och under #togetherathome (plus liknande hashtags) finns mycket fint att se på. världsartister har hemmakonserter, matlagningstips och träning online etc. Som tex Lindsey Sterling.
Eller Lina Hedlund med kollegor/kompisars på Youtube Karatänsessions.

Likaså vi som gillar böcker, sprider läsglädje genom lästips (både om man är den som vill grotta ner sig i apokalyptisk/post apokalyptisk läsning eller om man vill fjärma sig med romance och feel-good).

Tänkte att det skulle vara kul att höra om hur och vad ni läser nu under dessa tider. 

Jag kan nog säga att min läsning inte påverkas, har alltid läst för en verklighetsflykt och är inte speciellt orolig i dessa tider, så har inga problem att läsa de böcker som tar upp jordens undergång och liknande.
Har flera av sådana inplanerad i min framtida läsning redan sen tidigare. Men har även andra lite mera "fluffigare" läsning som tex barnböcker för åldern 8-12 år då jag deltar i Middle grade march under denna månad.

Här är en bild på böcker jag har tänkt läsa inom en snar framtid:
Tänkte även ge tips på några ställen ni kan hitta andra lästips och lite verklighetsflykt från tankar på dessa tider:

Lättare genrer

Blandade genrer

Aktolyptiska/post aktolyptiska 
Några readingvlogs, som är sällskap eller tips vad man kan göra om man är isolerad
Skulle vara intressant att höra era tankar om detta ämne lämna gärna en länk eller kommentar i kommentarerna.
Ser att många brukar kolla in detta inlägg men sällan skriver något eller lämnar en kommentar skulle vara kul att denna gång få i alla fall en kommentar från er alla, räcker med ett Hej! eller en emoji. Tack på förhand och ta hand om er.


Kolla in tidigare Bokresor här. (här hittar ni fler tips på böcker att läsa)

1 kommentar:

  1. Jag ska ta och kolla in länkarna senare, verkar finnas många bra tips! Här är mitt svar: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2020/03/min-bokresa-82-lasning-och-corona.html

    SvaraRadera