torsdag 12 mars 2020

Hett i hyllan vecka 12 / 2020

Så här skriver Monika om Hett i hyllan inläggen :

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna vecka är det en bok som jag genom Barnens bokklubb, för kanske två år sen ungefär,  har köpt en bok som jag ännu inte har läst:

Allt ska brinna (inbunden)Det är höst när jag kommer bärande på elden. Ett evighetslångt, blött, grått mörker och jag har tre flaskor tändvätska i ryggsäcken. Allt ska brinna.
Egentligen har jag ingen aning om hur mycket tändvätska som behövs. Förmodligen mer än jag tror. Så tänker jag ofta att jag måste räkna med att saker är svårare än jag tror.
För dig var det tvärtom. Du var så arg på allt som var svårt eller gick långsamt. Du ville rusa förbi det, hoppa över det.

Minna och Agnes har varit bästa vänner sen den där dagen i fyran när de gömde sig i plinten för att slippa brännbollen på gympan. Den dagen förstod de att de hörde ihop. Nu är de sjutton år och hör fortfarande ihop. Tillsammans kämpar de för vegetarisk mat i skolan, jobbar extra på ett hem för nyanlända och sätter störiga killar på plats. Ingen ger sig på Minna och Agnes, tillsammans klarar de vad som helst! Eller? För vad gör man när den man älskar mest i hela världen går sönder?

6 kommentarer:

 1. Läser inte jättemycket barn- och ungdomsböcker, men ibland händer det :) Denna kände jag inte till.

  SvaraRadera
 2. Den boken hade jag inte hört talas om tidigare. När det gäller barn-/ungdomsböcker så läser jag nog mest fantasy.

  SvaraRadera
 3. Känner inte till den boken men så läser jag ganska sällan barn- och ungdomsböcker.

  SvaraRadera
 4. Den här står oläst i min hylla också. Trots att jag verkligen gillar Nordin och aldrig har blivit beskviken.

  SvaraRadera
 5. Jag har läst andra böcker av författaren och verkligen tyckt om dem!

  SvaraRadera
 6. Det verkar vara en spännande bok för yngre människor.

  SvaraRadera