onsdag 28 april 2021

Bilder av henne av Karin Slaughter

 

Mamma. Hjälte. Lögnare. Mördare. Tänk om den du känner bäst visar sig vara en främling?

Andrea vet allt om sin mamma Laura: Hon vet att hon har bott hela sitt liv i den lilla kuststaden Belle Isle, där alla känner alla. Hon vet att hennes mamma inte har några som helst hemligheter. För vi känner ju alla våra mödrar utan och innan. Eller?

Men en dag, under en vanlig shoppingtur i gallerian, tar bådas liv en våldsam vändning. En ung man attackerar utan förvarning flera människor och Laura är den som oskadliggör honom på ett oroväckande kallblodigt sätt. Med ens riktas polisens misstankar från mannen mot Laura. Har Andreas mamma gjort sig skyldig till mord? Vem är hon egentligen?

Andrea tvingas ge sig av på jakt efter svar. Ett sökande som för henne över hela USA och trettio år tillbaka i tiden, till en tid när Laura hade ett annat namn och levde ett helt annat liv.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Slaughters böcker, har bara läst hennes fristående böcker än, har alltid fascinerat mig och varit bra, och så var även denna som jag och Evelina läste tillsammans.

Upptäcker att det jag kanske mest tyckte om med boken är en spoiler så jag kan inte skriva att Lauras förflutna är det som driver boken till att bli spännande både då och i nutid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar