tisdag 20 april 2021

Rekviem (Delerium #3) av Lauren Oliver

 

Rekviem är den efterlängtade avslutningen på trilogin som började med Delirium och Pandemonium. Med över 1 000 000 böcker sålda i USA är Lauren Oliver en av världens största författare i genren unga vuxna.

Kärlek är en sjukdom. Kärlek är ett brott. Regeringen kontrollerar allt. Skulle du ge upp eller kämpa emot?I ett framtida Amerika genomgår alla över arton år en behandling i syftet att ta bort känslor som är en fara för samhällsordningen. Kärlek är det värsta som kan hända. De som motsätter sig behandlingen blir inspärrade på mentalinstitutioner eller bestraffas med döden. De som lyckas fly tvingas leva som utstötta i Vildmarken. När Lena blev förälskad i Alex tvingades hon lämna sitt gamla liv bakom sig. I Vildmarken stötte hon på motståndsrörelsen och anslöt sig till deras kamp mot den förtryckande regimen... Efter den urartade konfrontationen i New York har Lena och hennes vänner ur motståndsrörelsen åter flytt till Vildmarken. Men uppror har blossat upp över hela landet och det går inte längre att gömma sig. Regeringsstyrkor försöker förgöra motståndsrörelsen en gång för alla och Lena befinner sig helt plötsligt i händelsernas centrum.Samtidigt lever Lenas barndomsvän Hana ett skyddat liv bakom murarna i Portland. Hana har genomgått behandlingen mot Deliria och ska gifta sig med borgmästarens son. Lena och Hana var en gång bästa vänner, men lever nu i helt olika världar. Tills en dag då deras vägar korsas ...

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Denna dystopiska trilogi har det tagit lite tid för mig att avsluta, jag funderar verkligen över varför, för den är lättläst och spännande när jag läser den, så jag nästan flyger fram genom den.

Jag är dock lite irriterad, kunde ha fått vara någon epilog så att vi hade fått reda på hur det gick efter den var slut, för även om den slutar bra så hade jag gärna velat fått reda på lite mer om både Lena och Hana.

Den bok ingår även i Kaosutmaningen # 35 - en bok som avslutar en serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar