söndag 25 april 2021

De tio senast tillagda böckerna till min Goodreads vill-läsa-lista

 Förra söndagen gjorde jag ett inlägg med de tio äldsta böckerna på min Goodreads vill-läsa lista, för jag tyckte det var en kul idé efter att sett en sådan video på Jennifers Bokvärlds booktubekanal, hon har även gjort en med de "10 nyaste böckerna på min Goodreads TBR", så jag tänkte att jag gör även ett sådant inlägg.

Men jag har under veckan som gått lagt till en hel del drös där, speciellt då jag har sett en hel del utländska booktubers från Europa (med UK) och USA där de börjar släppa på Corona lockdown restriktioner, så de har kunnat besöka fysiska bokhandlare igen, så de har visat en hel del böcker som de köpt, och då när jag sett dessa böcker har jag lagt till dem på min att-läsa-lista då flera av dessa böcker har känts som sådana jag någon gång vill läsa. Sen kan jag ju säga att denna lista i sig är ju hur lång som helst (1174 stycken böcker för tillfället finns på den) och jag tror knappast att jag kommer kunna läsa alla, men jag vill ändå ha dem kvar där för jag är ju intresserad av dem, och om jag någon gång skulle vara helt utan en aning vad jag vill läsa så har jag ju den att kolla upp mot av vad jag vill läsa.

 1. A declaration of the rights of magicians av H G Parry, denna bok la jag till listan bara minuterna innan jag påbörjade att skriva detta inlägg, En alternativ historisk fantasy.
 2. När bergen sjunger av Nguyen Phan Oué Mai, En historisk roman om Vietnamns mörka 1900-tal. Denna bok var en bok jag såg på Goodreads som hade fått fem stjärnor så jag blev intresserad av den.
 3. The Black witch av Laurie Forest, en fantasy som handlar om häxor.
 4. The Seed Keeper av Diane Wislson, en historisk roman mixad nutida då det följer en familj i generationer, även klimat- förstörning och -katastrof finns med i handlingen.
 5. Det sista livet av Mohlin &, Nyström, en del böcker är även hittade på bloggar jag har läst denna vecka, detta var en svensk deckare som låter intressant.
 6. The anatomy of curiosity av Maggie Stiefwater, Tessa Gratton & Brenna Yvoanoff, en novellsamling som faktiskt är andra delen (så jag är givetvis även intresserad av första).

 7. The Lady Rogue av Jenn Bennett, gotisk historisk fantasy. Tips från Goodreads.
 8. The Tenth Girl av Sara Faring, Gotisk psykologisk thriller. Tips från Goodreads.
 9. A river called time av Courttia Newland, en alternativ science fiction, fantasy som utspelar sig i parallella Londons.
 10. The kingdom of liars av Nick Martell, en episk fantasyhistoria. 

1 kommentar:

 1. Jag har precis läst Mohlin och Nyströms nya bok - Den andra systern. Fortsättningen på Det sista livet. Jag rekommenderar den!

  SvaraRadera