måndag 19 april 2021

Drakarnas dans ( Sagan om is och eld #5) av George R R Martin

 

De sju konungarikenas framtid är osäker. Det jäser överallt i Västeros. I öster regerar Daenerys Targaryen, hennes många fiender är villiga att riskera allt för att oskadliggöra henne och hennes tre drakar. Men en ung man beger sig frivilligt iväg för att söka upp henne av helt andra skäl. Samtidigt tvingas Tyrion Lannister att fly med ett pris på sitt huvud, och det märkliga sällskap som blir hans allierade är inte vad de utger sig för att vara.

Intriger och förräderi, maktspel och ond bråd död är ständigt närvarande. Fredlösa och präster, riddare och soldater, ädlingar och slavar, ingen går säker, ingen slipper undan. Många kommer att gå under, andra växer sig starkare i skuggan av mörkret. I tider av omvälvande förändring för ödets vindar och kampen om tronen dem samman till den mäktigaste dansen på liv och död som någonsin skådats.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Jag har alltid gillat dessa fantasy serier som är stora epos, med komplicerade och stora världsuppbyggen och komplexa karaktärer och det är det Martin är så duktig på att skriva, speciellt så att även de mindre omtyckta karaktärerna blir dem man vill läsa om och vill veta hur det ska gå för dem.

Nu är det bara att hoppas på att Martin får till att skriva mer ur denna serie och få till en avslutning av den inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar