torsdag 8 april 2021

Hett i hyllan vecka 14 / 2021

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Veckans hett i hyllan köpte då jag på våren 2019, fick lust att försöka läsa alla Stephen King böcker jag ännu inte har läst, mest för att jag hörde talas om att de skulle göra en TV-serie, Castle Rock som skulle baseras på några av dem, sen upptäckte jag att denna inte skulle ha något med serien att göra i alla fall för första säsongen, så den har stått oläst hos mig sen jag köpte den.

Sen ska jag väl säga att även TV-serien har jag ännu inte börjat se, då jag ännu inte har läst första novellen i samlingen Årstider - Vårbedrift, som första säsongen baseras på...


Castle Rock i Maine är en typisk amerikansk småstad - nästan en idyll, där alla känner alla. Men en dag kommer en främling dit: på huvudgatan öppnar Leland Gaunt si butik Oumbärliga Ting. Där kan folk köpa just det de alltid har drömt om. En het våg av köplust drar fram genom staden. Och först när våldet exploderar i husen och på gatorna och ondskan har Castle Rock helt i sitt grepp, står det klart att det pris som kunderna betalat hos Mr Gaunt är högre än de räknat med. 

5 kommentarer:

 1. Jag tänker alltid att jag vill läsa fler King men det går trögt, har läst tre de senaste 10 åren tror jag men läste många som ung!

  SvaraRadera
 2. Visst är det här Needful Things? Det är en av de få jag läst av King, och gillade den verkligen.

  SvaraRadera
 3. King är inte riktigt något för mig!

  SvaraRadera
 4. Jag har läst den och även nästan alla andra King också, men jag skulle nog säga att TV-serien inte har med någon bok att göra. Det förekommer en del karaktärer från hans böcker och jo, affären Needful Things skymtar förbi i bakgrunden, men det är allt.

  SvaraRadera