söndag 11 april 2021

Shadowhunters & Downworlders red Cassandra Clare och The Shadowhunters codex av Cassandra Clare & Joshua Lewis

 

Cassandra Clare’s Mortal Instruments series, epic urban fantasy set in a richly imagined world of shadowhunters, vampires, werewolves, fairies, and more, has captured the imaginations and loyalty of hundreds of thousands of YA readers. Originally a trilogy (City of BonesCity of AshesCity of Glass), the series has extended to six titles, plus a prequel trilogy, the Infernal Devices, and a planned sequel series, the Dark Artifices. A feature film is planned for 2013.

Shadowhunters and Downworlders, edited by Clare (who provides an introduction to the book and to each piece), is a collection of YA authors writing about the series and its world.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Goodreads.

A guide to the world of the Shadowhunters from the international bestselling series The Mortal Instruments and The Infernal Devices.

The essential guide for all young shadowhunters. Since the thirteenth century, the Shadowhunters' Codex has been the one and only manual for Shadowhunters looking to brush up on their demon languages, learn proper stele use and discover just what exactly a pyxis is. This is Clary's copy, and as an artist herself, she's sketched pictures of her friends and family throughout the book, and scrawled helpful advice in the margins. Of course, she couldn't exactly stop Jace or Simon from adding their thoughts either. Read all the sensational books in The Shadowhunter Chronicles: The Mortal Instruments, The Infernal Devices, Tales from the Shadowhunter Academy, The Bane Chronicles and The Shadowhunter's Codex.
Bokomslag och beskrivning av boken hämtad från Adlibris.

Det är lite kul är egentligen inte så förtjust i Cassandra Clares hela Shadowhunters-böcker, men har gillat flera då jag läst dem för stunden, underhållande att läsa om Sahdowhunters och deras demonjakter etc. Annars innehåller ju böckerna mest bara ungdomar som har samma ångestproblematik som vanliga mundäna ungdomar med krafter och problem med mörka krafter etc.

Så när jag hade läst klart Clockwork Princess och hade fått en sådan "itch"-känsla att jag vill veta allt och läsa allt om dem, så valde jag att innan jag läste den sista delen i The mortal instument - Himmelska eldens stad att jag ville läsa de böcker som var utgivna mellan den och Clokwork Princess för att få reda på mer om världen, så jag valde att läsa dessa två. Näst på tur står nu novellsamlingen The Bane Chronicles.

Shadowhunters and Downworlders är andra YA författares små texter om olika saker som förekommer i Clares Shadowhunters böcker, och det var väl lite intressant men den boken jag tror mig egentligen ha hoppat över att läsa, men jag lyssnade på den och den var bara ca 3 timmar så....

Däremot var The Shadowhunters codex roligare, den förklara ju mycket om hur världen hänger ihop och alla demoner, downworlders och andra saker beskrvis och det är extra roligt att läsa den då den innehåller anteckningar av Clary och även Simon och Jace så det blir lite rolig komik med det där plus Clarys teckningar.


1 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
  1) Love Spells
  2) lösning och botemedel mot all sjukdom
  3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
  4) Äktenskapstavlar
  5) Graviditetsförtrollning
  6) Breakup Spells
  7) Döden
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera