lördag 17 april 2021

Lockdown av Peter May

 

London – epicentret för en global pandemi – är en stad i total lockdown. Undantagstillstånd har utfärdats, gatorna sjuder av våld och ingen går säker för det dödliga virus som redan krävt tusentals offer.

På en byggarbetsplats där ett akutsjukhus håller på att uppföras hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tänkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rådande omständigheter har mördaren fortfarande oddsen på sin sida och polisen har en minst sagt svår utredning framför sig.

Det otacksamma uppdraget faller på kriminalkommissarie Jack MacNeil, som om bara lite mer än ett dygn ska sluta som polis. Hans karriär ligger i spillror, äktenskapet är över och under sin sista dag tvingas han också konstatera att den till synes ohejdbara pandemin nu även drabbat hans egen familj.

När han börjar nysta i fallet inser han snart att någon där ute övervakar honom på mycket nära håll. Någon som är beredd att döda igen för att dölja sanningen. Frågan är vad som kommer att stoppa MacNeil först – viruset eller mördaren?

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Modernistas hemsida. Jag får även tacka förlaget för detta recensions exemplar.


Jag får väl säga att denna bok var verkligen en spännande thriller om en pandemi, så likt vi har det nu och inte helt ändå, för det var snäppet värre med den pandemi som är i boken än vad den vi har i verkliga livet. Så man skulle kanske säga att det kunde vara värre.

Sen till förlag som inte tyckte boken kändes relevant för ca tio år sen när May hade skrivit den, man kan aldrig säga aldrig till något, för rätt som är det här.


Sen var karaktärerna rätt sympatiska, de som var på rätt sida lagen så att säga. Kan dock tycka att handlingen var lite snabb i vändningarna och det löste sig rätt snabbt och smidigt, även om  jag inte visste riktigt hur för än det skedde.

Kan även säga att det var lite kul att jag läste om två kriminalpoliser som jobbade sin sista dag i de deckare/thrillers jag läste över Påsk. För jag läste ju även Mörkret av Ragnar Jónasson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar