onsdag 14 april 2021

Mörkret av Ragnar Jónasson

 

En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd, men fann i stället sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.

Hulda Hermannsdóttir, kriminalinspektör vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Men innan dess får hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon upptäcker i sin utredning är något betydligt värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kollegor försöker bromsa utredningen finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen måste hon riskera sitt eget liv.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Modernistas hemsida. Jag måste även tacka förlaget för detta recensions exemplar som jag fick för ett par år sen.


Som sagt denna bok har jag haft i ett par år men ännu inte läst, fast jag har hört en hel del bra omdömen av den av andra bokbloggare och velat läsa den.

Men nu i år som Påskekrim kände jag att det var dags att läsa den.


Jag gillar det jag läser, den är inte riktigt som andra deckare/thriller jag läser speciellt slutet är verkligen överraskande och tog mig verkligen på sängen. Sen gillar jag att läsa om denna näst intill pensionerade kriminalinspektör som inte är så välsedd av sina manliga kollegor och som i slutet av karriären försöker lösa ett mordfall som visar sig varit dåligt skött från början. Till slut måste jag ju säga att den Isländska miljön gör sin del till berättelsen den med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar