lördag 3 april 2021

The Echo wife av Sara Galley

Måste lägga in en varning i denna recension, för att inte läsa vad boken handlar om utan att ha det kvar som en överraskning när ni läser den. Ska säga att den innehåller science fiction element och mörka hemligheter, är även en thriller tror jag mig vilja kalla den.


I’m embarrassed, still, by how long it took me to notice. Everything was right there in the open, right there in front of me, but it still took me so long to see the person I had married.

It took me so long to hate him.

Martine is a genetically cloned replica made from Evelyn Caldwell’s award-winning research. She’s patient and gentle and obedient. She’s everything Evelyn swore she’d never be.

And she’s having an affair with Evelyn’s husband.

Now, the cheating bastard is dead, and both Caldwell wives have a mess to clean up.

Good thing Evelyn Caldwell is used to getting her hands dirty.
Bokomslag och beskrivning av handlingen hämtad från SF bokhandeln.

Hade inte en aning om denna bok när jag hörde talas om den i samband jag såg på en booktuber jag brukar se vidoes från att just denna bok skulle vara Mars bok för en bookclub hon var med i som har liveshower om boken sen. Stacks of strange bookclub, och jag tror liveshowen redan har varit så om det är så ska jag lägga till den i recensionen.

Sen ska jag säga att jag kollade aldrig upp vad boken handlade om innan jag började läsa och det är något jag rekommenderar efter att ha läst/lyssnat på boken, för jag tycker att beskrivningen säger alltför mycket av handlingen, för att inte veta något av boken var det som gjorde att jag gillade den så mycket, för det var flera överraskande grepp som handlingen innehöll och det var det som gjorde att jag gillade den så mycket som jag gjorde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar