torsdag 8 april 2021

Välkommen hem (Hagafors #5) av Ninni Schulmann

 

Välkommen hem, den femte delen i Ninni Schulmans populära serie om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund, är en drabbande kriminalroman om revansch och försoning.

En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.

Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.

På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Forum bokförlag.

En bokserie, som jag sakta men säkert tar mig igenom, tror att det tar ett tag mellan lästa delar beror på att jag inte läser deckare så ofta, och sen har även fler deckar-serier på gång som jag läser, för jag har inget emot författarens berättarstil eller karaktärerna som ingår i de flesta delar.

För att visa på att jag gillar denna sort av deckare kan jag säga att jag läste denna på en dag, men då varva jag den fysiska boken med ljudbok då jag grejade med annat i hemmet och var ute på promenad. 

Gillade även konceptet med att det var en klassåterträff och vad som hade hänt sen tidigare var det som utlöste det som händer nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar