tisdag 20 april 2021

Tisdagstrion - Bäst hittills i år

 I dagens trio ska vi berätta om vilka som var bäst hittills i år, det är svårt då flera (9 stycken) av de böcker jag läst i år har fått högsta betyg av mig.

Kom på att jag skulle kunna hoppa över de böcker jag har haft med i tidigare trios i år som är de böcker jag gett betyget fem för att få lite variation på denna trio från tidigare trios i år, då både Grown och Poet X som jag gett fem i betyg i år har varit med i tidigare trios.

 1. Black girl unlimited av Echo Brown, är liknande känsla och ursprung som Poet X ungefär, en ung afromamerikansk flicka som försöker finna sin identitet i ett rasistiskt USA, men med lite magisk realism i sig. Boken har även självbiografiska element i sig.

 2. PET av Akwake Emezi, är en bok som riktar sig till en yngre publik (9-12 år) men har ett bra budskap att det finns monster även om du bor i en Utopisk värld.
 3. Ush vad svårt jag kan inte utse vilken bok som ska vara nummer tre i min trio de är alla bra på sina egna sätt.
  Legendborn av Tracy Deonn, en urbanfantasy som hämtar sitt ursprung ur myten om Kung Arthur och har en afroamerikansk ung kvinna som huvudkaraktär.
An absolutely remarkable thing av Hank Green, en science fiction som påminner mig både av Ready player one och Themisfilerna av Sylvian Neuvel.
The Echo wife av Sarah Gailey, jag rekommenderar att inte kolla upp vad boken handlar om, den är så mycket bättre om man inte vet det, en science fiction thriller räcker bra som beskrivning.

Jag får verkligen ursäkta att jag inte kunde hålla mig till tre titlar, alla som nämns i detta inlägg är alla lika bra på sina egna sätt, och utifrån vilken genrer man läser är de ju tips och kan ingå i en trio som handlar om Bäst i år.

Legendborn

PET

Black girl unlimited

Echo wife

And absoulutley remarkable thing

6 kommentarer:

 1. kunde också valt mer än tre böcker. känner inte till dina böcker

  SvaraRadera
 2. Helt okända böcker allihop. Och då har du ändå med fem 😮

  SvaraRadera
 3. Är sugen på att läsa både Poet X och Black girl unlimited!

  SvaraRadera
 4. Känner inte till någon av de här böckerna. Tack för tips!

  SvaraRadera
 5. Samtliga okända titlar för mig, spännande! Tack för tipsen!

  SvaraRadera