måndag 13 november 2017

Än skyddar natten av Anna Lihammer

Den fristående uppföljaren till Anna Lihammers rosade och prisbelönta deckardebut
Nazisterna stärker sin makt i Tyskland, och år 1935 inför Hitler antisemitiska raslagar. Samtidigt reser en tysk SS-expedition till Sverige. I sina vanföreställningar om ariska förfäder söker de sitt ursprung i hällristningar och runstenar.
En mörk höstnatt hittas en tysk journalist brutalt mördad vid den berömda Sigurdsristningen. Kommissarie Carl Hell blir utsedd att utreda mordet och till sin hjälp tar han än en gång polissyster Maria Gustavsson. Med den tyska makten i hälarna försöker de hitta förövaren, men snart pockar andra våldsbrott på deras uppmärksamhet.
Än skyddar natten är uppföljaren till Anna Lihammers kritikerrosade romandebut Medan mörkret faller. Det är en skarpsynt och skrämmande kriminalroman som skildrar ett Sverige och Europa i nazismens växande skugga.
Bokomslag och beskrivning från Historisk Medias hemsida.
Anna Liahammar har skrivit en spännande deckare än en gång, jag läste hennes första När mörkret faller i somras och gillade den mycket. Den liksom denna utspelar sig i Sverige under andra världskriget och visar på hur rasfråga etc även spred sig vidare till andra länder. Det är hemskt att läsa hur de behandlas de som har judiskt påbrå och den kvinnliga polisen utsätts för övergrepp både pga sitt yrke och sitt kärleksliv. Deckarhistorien är spännande och man läser vidare för att få reda på vad som har hänt och hur det ska sluta.
Jag ser framemot fler böcker av Lihammar.

1 kommentar: