fredag 10 november 2017

Pågående läsning # 80 + Helgfrågan vecka 44

Utifrån vad Mia efterfrågar i helgfrågan för denna vecka kör jag en kombinerad helgfråga och min veckoinlägg angående Pågående läsning.
Frågan lyder : Vad läser du nu?

Jag kämpar på med dessa böcker som är på bilden, jag har kommit in i en period där jag har svårt att avsluta böcker utan bara påbörjar nytt och läser sen dem istället för de som redan är påbörjade (en orsak till att jag gör så är att många är biblioteksböcker och behöver läsas ut innan de ska lämnas tillbaka), denna vecka har jag läst ut 3 böcker (varav ett recensionsexemplar). Nu har jag det problemet att jag har 3 böcker som ska tillbaka till biblioteket under veckan som kommer som inte finns på bilden pga jag ännu inte har börjat läsa dem (stress), så jag tror tyvärr att de flesta i min pågående läsnings hög kommer bli liggande även denna vecka.Bonusfråga: Vad ska du göra i helgen?
Förhoppnings få tid till att läsa, annars är det nog firande av farsdag som gäller.

25 kommentarer:

 1. Det var en del böcker du håller på med! Jag kan också bli stressad över att man måste hinna lämna tillbaka böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst det kan bli lite stressande, men jag brukar ändå hinna läsa en hel del innan jag måste lämna tillbaka dem, max kan jag få 12 veckor på mig att läsa dem om ingen reserverar dem. Men problemet med mig är att jag lånar alltför många så jag hinner ändå inte med. Det är mera att jag får en lässtress över att jag vill läsa allt som intresserar mig, men det är ju något som är alldelese för oöverkomligt.

   Radera
 2. Jag har också flera böcker på gång samtidigt. Sedan hade jag sådan (o)tur att alla böcker jag hade reserverat på biblioteket kom in samma vecka, så nu har jag ännu fler som jag MÅSTE läsa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reservationer är lurigt, om man får alla på en gång, och speciellt om man bara har en låneperiod på sig att läsa för det finns fler som har reserverat boken.

   Sen tycker jag alltid man har en stress på att läsa böcker för det finns alltid MÅSTEN att läsa

   Radera
 3. svårt med bibliotekets korttidslån på böcker. allt kommer ju på en gång eller inte alls

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, det är ju oftast de mest attraktiva böckerna man reserverar. Och som då har korttidslån.

   Radera
 4. Hm, ja många gånger dyker alla böcker upp samtidigt när det gäller bibliotekslån, inte helt lätt det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt det är de attraktiva böckerna som man känner att man behöver hinna läsa för oftast är de ju reserverade av fler. Och man har bara en låneperiod på sig att läsa boken.
   Annars brukar jag oftast maxa bibliotekslånen med 12 veckor, genom att låna om.

   Radera
 5. Fördelen är ju ändå att man kan låna om böckerna senare någon gång :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går ju. Om de inte är reserverade kan jag få dem med mig hem igen direkt när jag lämnar tillbaka dem.
   Mitt bibliotek har egen lån (för innan ville de ju ha dem tillbaka till hyllan innan man fick låna dem igen), och vi har omlån över internet så jag kan maxa lånetiden till 12 veckor, så oftast är jag nöjd med att låna från biblioteket.

   Radera
 6. Det var ju ett gång böcker du håller på med.

  SvaraRadera
 7. Det är en av anledningarna till att jag inte gillar att låna böcker. De måste lämnas tillbaka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gör mindre hål i plånboken och man behöver inte fundera var man ska förvara dem i flera år. ;)

   Radera
 8. Jag brukar tänka att lånade böcker går att låna igen i framtiden. Och orkar jag inte låna dem igen var jag kanske inte tillräckligt sugen på att läsa den.
  "Det" är jag väldigt nyfiken på att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänker jag med jag kan låna om men om jag inte gör det så var jag väl inte så intresserad.
   Nyligen lånade jag faktiskt T Mafis bok Rör mig inte och läste nu ut den fast jag senast hade bara läst halva för 1 1/2 år sen.
   Sen har jag sett en bok på biblioteket för flera år sen och var intresserad men inte lånade men sen så lånade jag den i somras och läste den och då blev den en 5 av 5.

   Radera
 9. Biblioteksböcker är en välsignelse och ett straff. Gratis böcker men tidsbrist :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. De man köper är både tidsbrist, platsbrist och ekonomibrist. De två sista är det som gör att jag helst lånar böcker.

   Radera
 10. Jag antar att det är kö på böckerna så de inte går att låna om :/
  Det är ju det som är lite trixigt med bibbloböcker - ibland får en allt på en gång, och då är det ofta några med kortare lånetid och så blir det stressigt.
  Jag brukar också tänka som Anna Maja, att de går att låna om, och om jag inte gör det så var jag kanske inte tillräckligt sugen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mest problem att jag lånar så mycket och det gör att jag inte hinner läsa dem. Oftast har jag både lånat om dem både en och två gånger med datorns hjälp men får fysiskt ner och låna om en del igen.
   Om jag känner att jag inte hinner läsa dem just nu så lämnar jag tillbaka och lånar om en annan gång. Det fungerar rätt bra, stressen att hinna läsa känner jag även för de böcker jag har stående i hyllan här hemma.

   Radera
 11. Oh, mycket på gång! :) Biblioteksböcker med korta lån kan stressa får man nog erkänna. Skall nog försöka undvika sådana ett tag framöver. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte de korta tidslånen som gör att jag inte hinner utan det är mera mängden jag lånar och hinna läsa de böcker man vill är alltid svårt även om de skulle finnas i hyllan hemma (se bara på alla hyllvärmare det kan bli) ;)

   Radera
 12. Åh, förstår stressen. Har två bibliotekslån hemma och de ligger nästan och skriker på byrån! Dags att ta tag i!

  SvaraRadera
 13. Det var rätt många böcker du har på gång just nu.

  SvaraRadera
 14. Jag blir jätte stressad av att man ska lämna tillbaka böcker till biblioteket, därför jag föredrar att äga mina böcker!! :)

  SvaraRadera
 15. Ja för mig går det otroligt trögt just nu och då börjar jag på en ny bok.

  SvaraRadera