tisdag 7 november 2017

Olympens blod av Rick Riordan

Explosiv final i gudarnas kamp

De sju unga halvgudarna har bekämpat Gaias monster i Alaska, Rom och dödsriket. De har krigat mot gudar, jättar och sina forna kamrater. Nu har Percy Jackson, Annabeth, Jason, Piper, Hazel, Leo och Franks resa nått sitt slut. Nu stundar den sista striden. 

Med de bästsäljande böckerna och Hollywoodfilmerna om Percy Jackson fick författaren Rick Riordan ungdomar över hela världen att läsa om grekisk mytologi. I den femte och sista delen av beroendeframkallande serien "Olympens hjältar" är myternas mästare tillbaka i högform.

Trots de sju hjältarnas ansträngningar håller Gaia på att vakna. Nu saknar hon bara det sista offret: Blodet av två halvgudar ska offras på Akropolis i Grekland. De sju måste korsa det livsfarliga Egeiska havet och ta sig dit för att stoppa henne. Samtidigt är Reyna, Nico och Coach Hedge på väg åt till USA, där de hoppas kunna hindra kriget som är på väg att bryta ut mellan de grekiska och de romerska halvgudarna. Men de upptäcker snart att förrädare har tagit över lägren. När halvgudarna vänder sig emot varandra kommer ingen kunna stoppa Gaia.

Mörkrets krafter har vaknat. Sju ungdomar måste besegra dem. Nu slår profetian in: Sju halvblod ska ödet kalla. För storm eller eld måste jorden falla. 

Olympens blod är sista delen i serien "Olympens hjältar" av Rick Riordan. Läs även tidigare delar: Den försvunne hjälten, Den fängslade guden, Athenas tecken och Dödens port. Rick Riordan har också skrivit böckerna om Percy Jackson och Magnus Chase.
Bokomslag och beskrivning från Bokus.

Äntligen har jag gjort det, lyckats läsa alla delarna i serien om Olympens hjältar, och jag gillade denna del lika mycket som jag har gjort med alla de andra delarna. Jag gillar att läsa om den grekiska och romerska mytologin på detta sätt, där Riordan gör kopplingar till den riktiga världen med fantasi element som halvgudarna har. Det är lite ledsamt att inte får läsa vidare om karaktärerna, men jag har förstått att de återkommer i följande serier som Riordan har skrivit om den nordiska mytologin, Magnus Chase och även i serien om Apollon. Så nu är det dags att ta tag i de två Magnus Chase delarna jag har här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar