lördag 25 november 2017

Pågående läsning # 82 = Just nu enkät

Biblioteksböcker.
Idag tänkte jag göra ett lite annorlunda inlägg med min pågående läsning, såg i veckan att bloggen enligt O gjorde en Just-nu-enkät med de böcker hon höll på att läsa, så nu tänkte jag svara på den jag med.
Vid sängen: Brukar sällan läsa i sängen, har gjort det mycket tidigare år men nu slutat med det. När jag lägger mig där brukar jag mest lyssna på poddar eller ljudbok (och svar på vad jag lyssnar kommer senare i enkäten), det är däremot där jag samlar alla mina lånade biblioteksböcker som jag ska läsa, och de är så många så de svärmar över sängbordet, se bild.
På soffbordet: Här är det däremot fler böcker som samlas som jag håller på att läsa, just nu faktiskt inte så många som det brukar vara. De som syns är de jag läser just nu, ligger böcker under dessa som jag ännu inte har börjat läsa ännu. En av dem påbörjade i dag plus att den ingår i non fiction november Sanna Brådings För mycket av allt. Plus min lilla läsdagbok med några bokmärken i (de jag mest använder).
På läsplattan: Har ingen läsplatta, men däremot en surfplatta som jag har appen Storytel på, men just nu är det ljudbok jag lyssnar på. Har även några e-böcker i datorn som jag har tänkt läsa, närmast står John Greens Sköldpaddor hela vägen ner på tur.
På jobbet: Är sjukskriven, så jag läser inget speciellt på jobbet. När jag jobbade var det oftast samma som jag läste hemma, tog med mig boken eller lyssnade på ljudbok. Eller läste inte böcker överhuvudtaget, utan bläddrade i någon tidning eller var social och pratade med mina arbetskamrater.
I öronen: Äntligen nu kom vi till ljudboken som är Nevernight av Jay Kristoff, har den även som fysisk bok, men läste bara de första 25 sidorna innan jag gick över till att lyssna på den, den var lite svår i början att få grepp pga den hoppade i tidsordningen och man fick dåligt grepp om vad som hade hänt när. Men nu är det lättare när jag börjar närma mig slutet. Har snart lyssnat klart på
Flera böcker som jag håller
på att läsa.
den och då ska jag lyssna klart på Det förlorade barnet av Elena Ferrante (var tvungen att lämna tillbaka den till biblioteket nu när jag hade börjat läsa den).
Bokklubbsbok: Jag är inte med i någon fysisk bokklubb, däremot har jag ju min egna We love books på Goodreads. Men har ännu inte påbörjat läsa decembers bok Let it snow. (Någon som är intresserad att vara med kan anmäla sitt intresse här). Sen finns det andra samläsningar som antingen är Goodreadsgrupper eller så är det booktubers som går ihop och avslutar läsningen med liveshows, och böcker som jag ska läsa inför sådana är Bardughos Six of Crows, Black eyed Susans av Julia Heaberlin. Och Nellons bokblogg ska ha en read-a-long med boken The Hate U Give som jag också ska vara med i.
Borde jag påbörja: Förutom de böcker ovan, de böcker i mina bokliga utmaningar jag inte har läst i år ännu. Tex Kriget har inget kvinnligt ansikte, Magnus Chase av Rick Riordan (del 1 och 2) etc
Längtar jag efter att få läsa: Den illustrerade Harry Potter and the prisoner of Azkabhan (på väg hem i posten köpte den igår på Adlibris, Black Friday, skulle som sagt köpa den ändå). Plus att läsa klart alla påbörjade böcker jag har på gång se bild.
3 andra böcker i min TBR-hög: Där finns så många så vilka ska jag välja. Leigh Bardugho Stormens öga, Margret Attwood Syndaflodens år, Jenny Rogneby Leona - alla medel tillåtna.


1 kommentar:

  1. Harry Potter nummer 3 som illustrerad ska jag också köpa snart :)

    SvaraRadera