måndag 20 november 2017

Goodreads tag

Jag kände för att svara på denna tag om Goodreads, för jag har bara under det senaste året börjat använda mig av det och mest genom att jag blev intresserad av att gå med i gruppen Book in a Jar, att kunna läsa böcker med andra och kunna diskutera dem. Sen vet jag inte om jag är så förtjust i tjänsten egentligen (bara ett nytt ställe att få hur många boktips som helst som man inte hinner läsa), har mest använt den för gruppernas skulle, och sen angett vilka böcker jag har läst och kunnat hålla räkning på hur många jag har läst genom Reading Challenge. Bara nu det senaste veckorna har jag börjat mera aktivt klicka i böcker i Want to read (innan hade jag bara lagt några få där), min lista på vilka böcker jag vill läsa har jag fört på annat håll tidigare och nu med (se på svaren jag har gett på tagen)

Skulle även vara kul att se andras svar så om ni vill svara på taggen så varsågod.
Jag hittade den tex hos Vargnatts bokhylla och Booktubern LillyCreads.

OBS!!! En uppdatering, jag funderade över vad skillnaden var på TBR och whislist det frågades om och kom på att TBR är väl fysiska böcker man vill läsa och det andra är en lista på böcker man vill läsa, så jag har ett annat svar på fråga 3 nu. Och det jag svarade på fråga 3 är vad svaret skulle vara på fråga 7.


1. Vilken bok markerade du senast som läst?
Tjänstekvinnans berättelse av Margret Attwood

2. Vilken bok läser du just nu?
Läser just nu
Åh det är som vanligt hur många som helst, se bild, den är från i fredags sen dess har jag läst ut Atwoods bok, I dödens stad av Daschner, påbörjat Det förlorade barnet av Elena Ferrante.

Nyköpta böcker
3. Vilken bok markerade du senast som TBR?
Då är det väl de senast köpta böckerna se bild och de senaste lånade böckerna se bild.

4. Vilken bok planerar du att läsa härnäst?
Förutom alla jag håller på att läsa så har jag tänkt att snart påbörja Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman pga det är en reserverad biblioteksbok som ska lämnas tillbaka nästa vecka.

5. Använder du stjärnsystemet?
Ja på Goodreads betygsätter jag dem så men om jag recenserar dem på bloggen anger jag inte alltid betyget.

6. Gör du en 2017-reading challenge?
Ja, och har redan avklarat målet med 120 böcker som jag satte för i år.
Nylånade böcker

7. Har du en wishlist?
Är detta inte samma som en TBR, eller i alla fall se svaret under fråga 3. På Goodreads Eliza and her monsters av Francesca Zappia. Annars har jag TBR listor på andra ställen med, tex minneslista på biblioteket där var det Black Eyed Susan av Julia Haeberlin plus jag skriver upp intressanta böcker i en anteckningsbok. Där var det en bok som hette Nevermore (okänd författare för åldern 9-12 år).

8. Vilken bok planerar du att köpa härnäst?
Jag vet inte riktigt men jag ska i alla fall köpa den illustrerade Harry Potter and the prisoner of Azkabhan.

9. Har du några favoritcitat?
Det har jag väl men inget som jag har i huvudet just nu.

10. Vilka är dina favoritförfattare?
Åh, det är många jag kommer varken kunna skriva alla eller ens komma ihåg alla, men lite ex Elly Griffiths, Sofie Sarenbrant, Robin Hobb, Anna Lihammer, Sarah J Maas, Marissa Meyer........

11. Är du med i några Goodreadsgrupper?
Många tex Book in a Jar, och min egna We love Books, (länk om någon vill gå med). Under december kommer vi läsa boken Let it Snow och i januari funderar jag på Three Dark Crones, så om ni vill läsa och diskutera dessa böcker med andra så välkomna att lämna en intresseanmälan.

12. Vad skulle kunna göra Goodreads bättre?
Egentligen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva på det, men jag tror faktiskt det skulle finnas förbättringsmöjligheter här.
Nu när jag har tänkt efter lite, så möjligheten att kunna ge halva stjärnor eller ändra till 10 gradig skala i stället för 5.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar